(18-20.04.2018)

 30-ти Меѓународен саем на книгата  - Сараево - 2018, Босна и Херцеговина

(07-09.11.2017)

 ИНТЕРЛИБЕР 2017 година – Mеѓународен саем на книга - Загреб, Република Хрватска

  (28.10.2016)

 БЕЛГРАД 2016 година – Посета на Белградскиот саем на книгата

(15.09.2014)

ЕВРОПСКИ ФОРУМ НА СЛУЖБЕНИ ВЕСНИЦИ ВО ФРИБУРГ-ШВАЈЦАРИЈА

 (26-28.09.2013 - ЗАГРЕБ - РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА)

ДЕСЕТТА СРЕДБА НА ФОРУМОТ НА ЕВРОПСКИТЕ СЛУЖБЕНИ ВЕСНИЦИ

 (17-19.04.2013)

 САРАЕВО 2013 година – ТРАДИЦИОНАЛНИ СРЕДБИ по повод Саемот на книгата.

(08-13.11.2011)

УЧЕСТВО НА 34-ОТ ИНТЕРЛИБЕР, MЕЃУНАРОДЕН САЕМ НА КНИГА ВО ЗАГРЕБ.

(15-17.09.2011 - РИГА, РЕПУБЛИКА ЛАТВИЈА)

ОСМА СРЕДБА НА СЛУЖБЕНИТЕ ВЕСНИЦИ ОД ЕВРОПА

Во рамките на Европскиот форум на Службените весници, официјалните издавачи на Службените весници од Европа...

 (20-21.04.2011)

УЧЕСТВО НА МЕЃУНАРОДЕН САЕМ НА КНИГА ВО  САРАЕВО, Б И Х.

 (19.04.2011)

СЛУЖБЕНИТЕ ВЕСНИЦИ НА ЦРНА ГОРА И МАКЕДОНИЈА ПОТПИШАА ДОГОВОР ЗА СОРАБОТКА

(10-12.12.2008 - ПАРИЗ, ФРАНЦИЈА)

ШЕСТИ СПЕЦИЈАЛЕН СОСТАНОК НА ФОРУМОТ НА ЕВРОПСКИТЕ СЛУЖБЕНИ ВЕСНИЦИ

(25-26.09.2008 - МАДРИД, ШПАНИЈА)

ПЕТТИ СОСТАНОК НА ФОРУМОТ НА ЕВРОПСКИТЕ СЛУЖБЕНИ ВЕСНИЦИ

(14-15.06.2007 - ХЕЛСИНКИ, ФИНСКА И ТАЛИН, ЕСТОНИЈА)

ЧЕТВРТ СОСТАНОК НА ФОРУМОТ НА ЕВРОПСКИТЕ СЛУЖБЕНИ ВЕСНИЦИ

(11.05.2007 Лондон - Велика Британија)

РАБОТЕН СОСТАНОК НА ГРУПАТА ЗА DATA CAPTURING AT SOURCE

(17-20.04.2007 - САРАЕВО - БИХ)

ПОСЕТА НА ЈП СЛУЖБЕН ВЕСНИК НА БИХ

(08.12.2006 - ЗАГРЕБ - ХРВАТСКА)

ПОСЕТА НА НАРОДНЕ НОВИНЕ И САЕМОТ НА КНИГАТА

06-08.11.2006 - БУДИМПЕШТА - УНГАРИЈА)

РЕГИОНАЛНА СРЕДБА НА СЛУЖБЕНИТЕ ВЕСНИЦИ

(14-16.09.2006 - ЉУБЉАНА - РЕПУБЛИКА СЛОВЕНИЈА)

ТРЕТ СОСТАНОК НА ФОРУМОТ НА ЕВРОПСКИТЕ СЛУЖБЕНИ ВЕСНИЦИ

АРХИВА НА МЕЃУНАРОДНА СОРАБОТКА